AJP_SBT_02

 

Private apartment, South Bank, London

We were commissioned to design an entirely new interior for an apartment in the recently renovated South Bank Tower, London. The idea to create an interior landscape of carved-out and interconnected spaces made from a combination of grey travertine, terrazzo, marble and velvet plaster – evoking the textures and atmosphere of the nearby Thames riverbank and waters. These natural materials and their monolithic scales provide architectural substance against the backdrop of London’s expanding skyline.

The wetrooms, kitchen and bedroom storage are to be made as stone blocks, with strata and aggregates expressed to reinforce the formal clarity of the individual elements. The entrance vestibule is carved from brown travertine, a darker transitional space that reinforces the earthiness of materials.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AJP_SBT_06