Private house, Peckham, London

The project provides a new two-storey rear extension to this Victorian terraced house in South London. The existing narrow kitchen extension on ground floor was remove and replaced with a new light filled kitchen and dining area. The ground floor is expanded sideways filling the entire width of the plot with reconfiguration of the existing internal layout to incorporate a washroom and generous arrival hall. Volumetrically, the ground and first floor extension is articulated into two distinct volumes constructed from a light coloured pigmented concrete block, which provide a subtle distinction from the main house. The windows in this new volume are made from oak, which has also been used in the interiors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

026_A_PL_00_existing-Defaultajp_kingsgrove_11