ajp_davisville_13

Private house, Shepherd’s Bush, London

The project proposes to remove the existing narrow kitchen extension on ground floor and replace this with a new light filled kitchen and dining area. The ground floor is to be expanded sideways filling the entire width of the plot with reconfiguration of the existing internal layout to incorporate a washroom and generous arrival hall. Externally the new addition is conceived as three interlocking brick volumes, which contain the new kitchen and dining area overlooking the garden. The large roof-light, combined with the opening up of rooms to one another also serves to maximize the amount of light reaching the centre of the house. The upper volumes on first and second floor will contain a new study room and new second bathroom. At roof level a new zinc clad dormer with a large format window contains a new guestroom and en-suite bathroom.

 

 

 

019_plan-Model

 

ajp_davisville_04

 

ajp_davisville_05